Er is 1 product.

Lijst van producten op merk

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Powerbanks

Powerbanks

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een mobiele oplader die van te voren kan worden opgeladen om telefoons, laptops en tablets op een later tijdstip mobiel op te kunnen laden. Een powerbank is echt een gadget op elektrische apparaten op te laden zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Hoe laad je een powerbank op?

Een powerbank kan worden opgeladen door hem in het stopcontact te doen. De meeste powerbanks voeden zichzelf via USB. Dat betekend dat de powerbank, net als veel telefoons, ipads of GPS systemen simpel aan te sluiten is via een USB oplader. Tevens zijn ze met een speciale kabel aan te sluiten op een computer om ze te voorzien van stroom. Naast powerbanks zijn er tegenwoordig ook solar banks, deze laden zich op door het zonnepaneel wat geïntegreerd is op de powerbank.

Hoe werkt een powerbank?

In een powerbank zitten één of meerdere Lithium Ion cellen. Deze functioneren eigenlijk op dezelfde wijze als normale oplaadbare batterijen. Ze zijn dus op te laden via een USB aansluiting of via een bijgeleverde adapter en of kabel.

Hoe lang gaat een powerbank mee?

Hoe lang een powerbank volledig opgeladen meegaat is afhankelijk van het vermogen. Het vermogen van een powerbank wordt aangegeven in mAh. Hoe groter het vermogen van de powerbank des te langer is de power bank in staat iets op te laden. Afhankelijk van wat je wilt opladen met een powerbank kun je nagaan hoe vaak er mee geladen kan gaan worden. Een digitale camera heeft een beperktere hoeveelheid vermogen nodig, maar een telefoon al aanzienlijk meer. Laptops en tablets hebben veel meer nodig en is het dus de vraag of het vermogen van de powerbank groot genoeg is. Het is dus vooraf belangrijk te weten hoe krachtig de batterij is van jou gadget. Een powerbank heeft energie nodig om iets op te laden. In de loop der tijd zal het vermogen dus wat lager kunnen worden van de powerbank.

Ter illustratie: een Powerbank van 5600mAh is in staat een moderne smartphone twee tot vier keer op te laden.