Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 55,00 - € 330,00

Er zijn 6 producten.

Lijst van producten op merk

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Diversen Cardio

Diversen Cardio

Een zeer goede methode om je uithoudingsvermogen te verbeteren is cardio training. Echter zorgt deze methode niet voor een blijvende vetverbranding zoals bijvoorbeeld een effectieve krachttraining wel zou doen. Cardio training is een trainingsvorm die gericht is op het uithoudingsvermogen of wel de conditie, wel moet er dan op een hoge intensiteit worden getraind, we praten dan over zeker 85% van de maximale hartslag daarnaast is een interval training hierbij ook zeer effectief. Waar de fout gemaakt wordt in cardio training is dat er vaak maak op een intensiteit van 65% van de maximale hartslag wordt getraind. Hierdoor ontstaan vaak lange saaie cardio sessies die op den duur niet te behouden zijn.

Overmania heeft een rijk scala aan cardio apparatuur in haar assortiment en wij willen graag dat je er met plezier op traint, daarom omschrijven wij graag wat er aan te raden is om jou cardio training zo nuttig mogelijk te laten verlopen. Tips en voorbeelden worden vaak weergegeven op onze pagina maar ook via de handleidingen die worden meegeleverd bij onze machines.

Wat belangrijk is om te weten is dat cardio vooral gericht is op het versterken van het hart. Spierkracht zal maar in geringe mate toenemen. Echter heeft iedere machine een eigen spiergroep die hij meer in shape zal brengen, maar in principe is ieder  cardio apparaat gericht op een total body workout. Of je nu steptcrosstraint, fietst, of roeit alle vormen van lichaamsbeweging zullen bijdragen aan een gezonder gevoel en een gezonder lichaam.

Hoe bereken ik mijn maximale hartslag?

Wanneer je jezelf sport doelen stelt op het gebied van cardio training moet je vooraf je maximale en hartrustfrequentie bepalen.

Hoe bepaal je je maximale hartfrequentie?

Via verschillende methodes kun je deze laten berekenen, de meest betrouwbare is uiteraard via een sportmedisch centrum. Echter is dit niet voor iedereen de makkelijkst te begane weg. Daarom wil Overmania graag een aantal goede bruikbare alternatieven bieden.

De meest simpele en veel gebruikte is de methode die uitgaat van je leeftijd. Voor 80% van de sporters is deze het meest accuraat.

Formule 1:

220 – je leeftijd = Max. Hartfrequentie (mannen)

226 – je leeftijd = Max. Hartfrequentie (vrouwen)

 

Dit is vooral een goede formule voor de beginnende cardio sporter, juist diegene die weinig bewegingsactiviteiten heeft gedaan.

 

Formule 2:

 

Getrainde sporters gaan uit van de volgende formule:

205 – je leeftijd = Max. Hartfrequentie (mannen en vrouwen)

 

Formule 3:

 

Een nauwkeurigere formule dan de voorgaand genoemde formules gaan als volgt:

214 – 80% van je leeftijd = Max. Hartfrequentie (mannen)

209 -  70% van je leeftijd = Max. Hartfrequentie (vrouwen)

 

Bepalen van je rust hartslag

 

Anders dan bij je maximale hart frequentie waarbij de slag behoorlijk vast ligt, zie je bij de rustfrequentie wel veel slagen wisselingen. Indien je goed uitgerust bent of juist vermoeid bent zal je frequentie hoger liggen dan je gemiddelde. Door goede training kan je rusthartslag gaan dalen. Getrainde lopers zitten op waarden van onder de 50-40 slagen. Bij normaal getrainde sporters ligt deze waarde vaak op ongeveer 60-50 slagen. Deze test kun je het beste ’s ochtends vroeg doen alvorens je opstaat.