Hallo, kan ik je helpen?

Filteren op

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 135,00 - € 1.200,00

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters

Fietsen

Fietsen

Wil je kilo’s verliezen zonder naar de sportschool te gaan of door buiten rondjes te gaan fietsen? Dan biedt de hometrainer een uitkomst voor mensen die willen afvallen. Nu gaat uren lang zonder enig doel fietsen niet helpen bij het behalen van je doelen, maar het stellen van een doel wat haalbaar en duidelijk is in combinatie met training op een hometrainer maakt dat je op een snelle en effectieve manier vet kunt gaan verbranden.

Hoeveel calorieën zou ik kunnen verbranden op een hometrainer?

Het aantal calorieën wat je kunt gaan verbranden op een hometrainer heeft natuurlijk alles te maken met de intensiteit waarop je traint. Het ligt dus niet alleen aan je lengte en gewicht maar ook aan de weerstand en de snelheid waarop je wilt gaan trainen. Iemand die zwaarder is zal meer vet verbranden dan een lichter iemand. Wanneer je de hometrainer inzet als machine om vet mee te verbranden is het van belang dat je een minder hoge snelheid aanhoud maar wel  voldoende weerstand aanhoud om te zorgen dat je een optimaal resultaat haald uit je workout.

Welke spieren spreek je aan tijdens je training met de hometrainer?

Je beenspieren worden over het algemeen aan het werk gezet tijdens het trainen met een hometrainer. Je bovenbeenspieren zullen het hardst moeten werken om deze workout succesvol te maken. Deze duwen de trappers weg en bij afwikkeling van je beweging wordt er een beroep gedaan op je kuiten en hamstrings. Het behoud van snelheid haal je vanuit stil zitten op de machine. Naast deze spieren train je ook buik en rugspieren, deze zorgen namelijk voor een rechte houding tijdens je workout.

Krijg je een verbeterde conditie?

Wanneer je conditie niet optimaal is zal je merken dat je je workout op de hometrainer minder lang volhoud. Maar hoe meer je traint hoe sneller dit zal verbeteren. Hou hierbij wel voor ogen dat herstel van lichaam en spieren minstens zo belangrijk is om je doelen te kunnen bereiken. Hoe meer conditie je krijgt hoe zwaarder en langer je kunt gaan trainen. Dit is van belang om je hartslag lager te houden, wanneer je hartslag lager kan blijven zal je beter in je vetverbrandingszone blijven.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een hometrainer?

·         Is hij in hoogte verstelbaar; dit is vooral belangrijk om blessures in de rug te kunnen voorkomen.

·         Hoe is de zitting; is de zitting comfortabel, maar is hij ook in graden verstelbaar om uiteindelijke knieblessures te kunnen voorkomen

·         Geven de pedalen voldoende grip?; de meeste hometrainers zijn voorzien van pedaalbanden om je voet te fixeren zodat deze bij opbouw in snelheid en weerstand er niet uit kan schieten.

·         Hoe is de weerstand geregeld?; Zijn de weerstanden handmatig of elektronisch geregeld. Het voordeel van een elektronische regeling zit hem in de nauwkeurigheid van het instellen.

·         Vliegwiel?; Wanneer het vliegwiel ronddraait word er een swingfase gecreëerd. Hoe groter de swingmassa is, hoe groter de maximale weerstand zal zijn. Gemiddeld is een swingmassa van 10 kg.

·         Hartslagmeter?; De hoogte van je hartslag zegt heel veel over je uithoudingsvermogen, een doel van trainen op een hometrainer kan zijn om deze te verbeteren. Ook wanneer je wilt afvallen met een hartslagmeter is het belangrijk dat je je frequenties kunt instellen.

Overmania heeft een breed assortiment hometrainers en cardio artikelen voor mensen die op een serieuze manier hun sportdoelen willen gaan bereiken. Overmania is exclusief dealer van de hoogwaardige artikelen van Sport-Plus, hoog in kwaliteit en gunstig in prijs. Daarnaast zijn de garanties zeer goed en de levertijd kort. Mocht de gewenste machine niet op onze webshop aanwezig zijn neem dan gerust contact met ons op, mogelijk kunnen wij helpen met het vinden van de juiste machine.