Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 599,00 - € 850,00

Er zijn 3 producten.

Lijst van producten op merk

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Hardlopen

Hardlopen

Hardlopen is een hele fijne en effectieve manier om op een snelle wijze spieren op te bouwen en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hardlopen op een loopband is een super manier van trainen in bijvoorbeeld de winter voor sporters die liever niet in het donker of in de kou gaan hardlopen. Buitenlopers moeten in eerste instantie wel even wennen aan deze manier van hardlopen en het is hun dan ook aan te raden niet gelijk te hard van stapel te lopen. In de loop van tijd zal je looptechniek veranderen. Af en toe buiten lopen draagt wel bij aan een vloeiendere overgang naar buiten wanneer het weer echt het seizoen wordt voor het outdoor hardlopen.

Enkele voordelen van het hardlopen op een loopband van Sport-Plus zou kunnen zijn:

·         Door de zachtere ondergrond van een hardloopband is deze wijze van trainen minder belastend voor spieren en pezen, maar ook minder belastend voor je botten.

·         Op een hardloopband heb je natuurlijk geen last van kuilen of bulten in de weg die je uit balans zouden kunnen brengen.

·         Hardlooptempo’s zijn heel precies in te stellen, net als het werken op hart frequenties en wattages. Meten is immers weten.

·         Echter zou in de zomer het trainen op een loopband ook een uitkomst kunnen zijn. Je voorkomt op deze manier het trainen in de brandende zon.

·         Op een treadmill trainen zorgt dat je duurzaam door kunt trainen. Je hebt immers geen last van verkeer of stoplichten.

·         Je kunt op ieder moment trainen wanneer je een loopband thuis hebt staan. Ideaal dus in het geval van kinderen.

Enkele tips voor het lopen op een loopband:

·         Stap altijd via een van de beiden zijdes op de loopband om disbalans te voorkomen

·         Bouw je training op, train niet meteen op het niveau wat je van buiten gewend bent aangezien dit door de afwikkeling van je pas behoorlijk zou kunnen afwijken van je outdoor training.

·         Werk altijd met een warming up en cooling down.

·         Eentonigheid voorkom je door middel van radio of tv.

·         Gebruik te allen tijde geschikte schoenen om ernstige en langdurige blessures te kunnen voorkomen.

·         Zorg dat de veters van je schoenen goed vastzitten, en laat je vooral voorlichten in een speciaal zaak over de aankoop van de voor jou meest geschikte hardloopschoen.

Beginners schema voor hardlopers

Week

Frequentie

Training

1 en 2

Om de drie dagen

Totaal 22 minuten: 2 minuten wandelen 5 á 6 km/h afgewisseld met 2 minuten hardlopen 8 á 9 km/h (7x2 minuten wandelen + 5x2 minuten hardlopen.

3 en 4

Om de drie dagen

Totaal 24 minuten: 2 minuten wandelen 5 á 6 km/h afgewisseld met 5 minuten hardlopen 8 á 9 km/h (4x2 minuten wandelen + 3x5 minuten hardlopen)

5 en 6

Om de twee dagen

Totaal 32 minuten: 2 minuten wandelen 5 á 6 km/h afgewisseld met 8 minuten hardlopen 8 á 9 km/h (4x2 minuten wandelen + 3x8 minuten hardlopen)

7 en 8

Om de dag

Totaal 36 minuten: 2 minuten wandelen 5 á 6 minuten afgewisseld met 15 minuten hardlopen 8 á 9 km/h (3x2 minuten wandelen + 2x15 minuten hardlopen)

9 en verder

Om de dag

Minimaal 30 minuten hardlopen 9 á 10 km/h

(bron: https://fitnessjunk.nl/hardlopen/ )

Waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een loopband voor thuis:

·         Bekijk welke trainingsaanbod geprogrammeerd is

·         Wat zijn de maximale snelheden die machine aan kan

·         In welke stappen is verhoging of verlaging mogelijk van je snelheid

·         Kan de hellingshoek worden aangepast

·         Hartslag meetbaar door middel van sensoren of doormiddel van een band

·         Wat word er weergegeven op het display

·         Voor optimaal loopcomfort is een loopoppervlakte van 40 cm breedte wel aan te raden

·         Wat is de bandlengte, een bandlengte van 1,40 is voor alle lengtes aan te raden.

·         Is de band voorzien van een noodstop

Overmania probeert te voorzien in een variërend assortiment, mocht het nou zo zijn dat je op zoek bent naar iets heel specifieks en het niet kunnen vinden, neem dan gerust contact met ons op dan  kunnen we eventueel helpen met het zoeken naar de juiste machine voor jou doelen!