Hallo, kan ik je helpen?

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 58,00 - € 90,00

Er zijn 3 producten.

Lijst van producten op merk

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Steppen

Steppen

Een step apparaat is een cardio apparaat waarmee je op een simpele wijze je uithoudingsvermogen kunt verbeteren en je beenspieren kunt verstevigen. Je lichaam word door middel van cardio training aangezet tot vetverbranding. Daarnaast verstevigd het ook je bovenbenen, kuit en bilspieren. Op een groter fitnessapparaat verbrand je dan wel meer calorieën, een stepper maakt het mogelijk om ook in kleine ruimtes aan je gezondheid te werken. Een stepper is minder belastend voor pezen en gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen.

Het verschil met andere fitnessapparaten bestaat bij een stepper met name uit de beweging. Een stepper is voorzien van twee pedalen die afzonderlijk van elkaar bewegen. Sommige step apparaten zijn voorzien van twee banden zodat je ook nog je bovenlichaam kunt trainen in één work-out.

Het bereik in je beweging van het apparaat heeft invloed op het aantal calorieën wat verbrand kan worden. Aangezien de bewegingsgrote van een stepper beperkt is ten opzichte van de grotere apparatuur als bijvoorbeeld roeimachines, crosstrainers, of hometrainers heb je echter wel meer tijd nodig om aan je doelen te kunnen komen.

Het advies in het trainen door middel van een stepper is de intensiteit op te voeren door middel van de weerstand te verhogen. Daarnaast heeft je houding op een stepper ook invloed op het gebruik van je beenspieren. Door je knieën licht gebogen te houden versterk je in korte tijd je bovenbeenspieren. Doordat de training hierdoor intenser wordt verbrand je ook meer calorieën.

Hoe vaak je kunt trainen met een stepper is afhankelijk van je doelen. Doordat er sprake is van een lagere intensiteit zou je hem dagelijks kunnen gebruiken. Een keer per week trainen op een stepper staat gelijk aan onderhoud en vaker staat gelijk aan opbouw en het bereiken van je doelen. De meeste progressie wordt geboekt wanneer er 3 á 4 keer per week wordt getraind. Herstel is echter wel erg belangrijk, wanneer er intens getraind word is een dag rust wel een aanrader om je lichaam te laten herstellen.

Overmania voorziet in step machines in allerlei soorten om voor ieder wat wils te kunnen bieden. Wij bieden een goede prijs kwaliteits-, verhouding en zeer goede garanties. Een punt van aandacht bij het aankopen van een stepper zou kunnen zijn wat je verwacht van een dergelijk cardio apparaat. De hydraulische steppers die gebruik maken van zuigers zijn de goedkoopste in hun soort. Voor professioneel gebruik kom je vaak terecht op de gemotoriseerde of elektrische steppers die vaak worden terug gevonden in sportscholen. Hier hangt dan ook een ander prijskaartje aan.