Hallo, kan ik je helpen?

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 60,00 - € 79,00

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Hartslagmeters

Hartslagmeters

Waarom zou je trainen met een hartslagmeter.

Een hartslagmeter is een klein apparaatje wat je hartslag visueel weergeeft dankzij het meten van elektrische signalen van je hart. Iedere sporter kan dankzij een hartslagmeter meten of er getraind word op het juiste niveau. Standaard hartslagmeters geven alleen een hartslag weer. Meer geavanceerde modellen zijn voorzien van meerdere meet mogelijkheden zoals bijvoorbeeld je vermogen, calorieën verbruik en GPS.

Doelen stellen met een hartslagmeter.

Afhankelijk van je doel wat je wilt behalen kun je op diverse intensiteiten gaan trainen. Bij een lagere intensiteit verbeterd je algehele fitheid al enigszins terwijl trainen op een hogere intensiteit je uithoudingsvermogen, kracht en snelheid verbeterd. Jou intensiteit is te meten aan de hand van je maximale hartslag <<berekenen>> Een aantal trainingszones kunnen zijn:

·         Recuperatietraining: lange duurtraining 66 – 72%

·         Extensieve uithouding: 73 – 76%

·         Intensieve uithouding: 77 – 84%

·         Tempo interval: 85 – 90%

·         Intensieve interval training: > 90%

Doelen kunnen dus worden bereikt door het gebruiken van een hartslagmeter die bij jou past.

Type meters.

Verschillende hartslagmeters zijn er op de markt. De populairste is een borstband die je hartslag informatie via een zender stuurt naar een hartslagmeter. Dit betreft vaak een horloge of kilometer teller. Sommige borstbanden zijn gecodeerd om storing op de band van een medesporter te voorkomen. Een wat minder nauwkeurige wijze van meten is een vinger sensor, deze is vaak geïntegreerd in een horloge waar je vinger op moet leggen.

Functies.

Een standaard model geeft directe informatie die gaat over jou hartslag. Anderen geven een aantal extra opties weer zoals bijvoorbeeld calorieën, vermogen, wattage, stappen, en afstand.