Hallo, kan ik je helpen?

Filteren op

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 45,00 - € 79,00

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Sporthorloges

Sporthorloges

Advies over sporthorloges

Vastleggen, analyseren en verbeteren van je sportprestatie gaat erg goed met een sporthorloge van Overmania. Wanneer je aan het wandelen bent meet je bijvoorbeeld de gelopen afstand. Daarnaast meet je het aantal calorieën die zijn verbrand en je hartslag.

Een sporthorloge is makkelijk in aanschaf maar een sporthorloge wat daadwerkelijk bij jou en jou manier van sporten past is veel moeilijker om uit te zoeken. De prijs hangt samen met het soort en het aantal sensoren wat het horloge bevat.

Hartslagsensor

Je hartritme wordt vastgelegd door een hartslagsensor. Door inzicht te krijgen in je hartslag kun je veel meer gericht je doelen vaststellen als het gaat om conditie verbetering en het optimaliseren van je vetverbranding. Met een geïntegreerde hartslagsensor zie je in een oogopslag je hartslagfrequentie terug op je horloge. Uiteraard is hierin ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een borstband. In dit geval worden ze naar je sporthorloge toe gestuurd.

GPS sensor

Een GPS sensor legt je afgelegde route, snelheid en je afstand vast. Op deze manier is eenvoudig in te zien welke routes je gelopen hebt. Op deze manier is ook via een bijbehorende app in te zien waar eerder je moeilijkheden in je training lagen en in hoeverre deze nu zijn verbeterd.

Overige sensoren

Iedere sport kan gemeten worden met deze bovengenoemde sensoren, echter hebben voor een meer specifieke meting sommige sporten behoefte aan meer specifieke meet apparatuur.

·         Hardlopen; vraag jezelf af wat je echt nodig zal hebben op jou sporthorloge. Snelheid, afstand, verbruik, GPS, hartslagmeting, telefoon beantwoorden, en muziek luisteren zijn mogelijkheden die op een sporthorloge aanwezig kunnen zijn.

·         Fietsen; wanneer je je fietsprestaties wilt meten en naar hoger niveau wilt tillen is het aan te raden een horloge aan te schaffen wat bedoeld is voor fiets metingen. Een cadanssensor is bijvoorbeeld aan te raden wanneer je wilt meten wat het aantal omwentelingen is tijdens jou fietsroute en of jou intensiteit wel hoog genoeg is bij jou training. De cadanssensor is een losse sensor die bevestigd wordt op je fiets. De sensor kan gekoppeld worden aan je sporthorloge, daarom is het wel van belang dat de sensor is voorzien van bluetooth of een ANT verbinding.

Apps die analyseren verbeteren.

·         Runkeeper: analyseer tijdens of na het sporten je snelheid, tempo en route. De app is in staat om je te coachen.

·         Strava: sporters die hun afgelegde route willen analyseren zijn met deze app goed af. Onderling kun je met andere sporters uitdagingen aangaan.