Filteren op

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 35,00 - € 60,00

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Sportheadsets

Sportheadsets

Waarom een speciale sport headset?

Sport headsets en koptelefoons zijn gericht gemaakt om mee te sporten. Ze zijn niet gevoelig voor zweten en vocht, daarnaast vallen ze niet uit je oren of van je hoofd wanneer je intensief beweegt.

Omdat er zo’n grote verscheidenheid is aan aanbod in sport headsets willen wij van Overmania een aantal mogelijkheden belichten zodat mogelijk de keuze voor een headset die goed bij jou past makkelijker word. Er zijn immers verschillende typen oordopjes, diverse draagwijzen maar ook verschillende soorten kabels en functionaliteiten mogelijk.

In Ear en earbud oordopjes.

Het verschil hier tussen zit vooral in de wijze van dragen. Een earbud sluit het oor geheel af maar gaat niet in de gehoorgang. Nadeel is dat de bas minder sterk doorkomt, maar dat gebruik in verkeer veiliger is omdat er nog omgevingsgeluid doorkomt. Een “in ear” set geeft optimale geluidskwaliteit maar doordat dit optimaal afsluit is deze minder veilig in het verkeer. Naderende auto’s kunnen niet worden waargenomen.

Verschillende draagwijzen van sport oordoppen.

Om te voorkomen dat je doppen uit je oren vallen kun je kiezen voor diverse manieren van dragen:

1.       Oordop; liggen in het oor

2.       Oorclip; ligt door middel van een soort vleugel in de oorschelp, vaak even wennen maar een zeer praktische oplossing.

3.       Oorhaak; is een haak die om het oor ligt met de dop eraan. Minder comfortabel voor brildragers.

4.       Nekband; ligt om de hals, hieraan zitten de doppen vast, met als voordeel dat wanneer er intensief word bewogen de oordoppen niet laag kunnen vallen omdat ze nooit lager kunnen dan de band.

Allemaal hebben ze hun eigen specifieke doel zoals bovenstaand genoemd. Maak voor jezelf de keuze wat voor jou het belangrijkste is in draagcomfort.

Bedrade of draadloze sport oordoppen.

Veel aanbod in sport oordoppen zijn voorzien van een kabel, een logische manier van het aansturen van je sportoordoppen zou zijn is via bluetooth of volledig draadloos. Op deze manier voorkom je dat je een kabel in je nek hebt liggen of dat je er in verstrikt raakt.

Functioneel gebruik van je sport headset.

Behalve dat de dopjes niet uit je oren vallen zijn ze ook vocht en waterbestendig. Soms zijn ze zelfs compleet waterdicht. Alles is dus mogelijk, je hoeft je niet in te houden. Doormiddel van een clip zijn de snoeren aan je kleding te bevestigen en door een afstandsbediening op de snoer is het volume makkelijk te regelen. Echter zijn er ook sets die zijn voorzien van een plat snoer. Een plat snoer heeft als voordeel dat dit minder snel in de war gaat.