Hallo, kan ik je helpen?

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 45,00 - € 100,00

Er zijn 21 producten.

Lijst van producten op merk

Item 1-16 van 21 in totaal item(s)

Actieve filters

Longboards & Skateboards

Longboards & Skateboards

Skate en Longboards zijn er in diverse soorten en uitvoeringen, wij hebben bij Overmania niet alle modellen in ons assortiment, maar we hebben er wel veel, graag nemen we je even mee in de wereld van de skaters, we leggen hieronder uit welke modellen skate en longboards er zijn te onderscheiden.

 “Het verschil tussen een long en een skateboard zit hem met name in de trucks en de wielen, de wielen van een longboard zijn doorgaans zachter en een fractie groter. Een longboard is hierdoor een optimaal vervoermiddel voor in bijvoorbeeld de stad. Alles wat dus geen skateboard is, kan dus een longboard worden genoemd.”

Er zijn verschillende soorten long en skateboards te onderscheiden. Wij willen hieronder een weergave doen van de diverse soorten en uitvoeringen er op de markt zijn. Mogelijk hebben we een bepaald type niet op onze shop staan, wacht dan niet om ons een bericht te sturen om te kijken of die uitvoering eventueel kunnen leveren.

 Pintail Longboard

Deze longboards zijn uitgevoerd met een druppelvormig deck shape. De achterkant van een pintail loopt voorbij de achterwielen en is altijd spits van vorm. Bij deze boards zijn de trucks vaak topmount, ofwel aan de onderkant op het dek vast gezet. Het zwaartepunt bij dit model ligt relatief hoog, dit geeft de skater veel controle en maakt het longboard goed te besturen. Pintail longboards worden vaak gebruikt voor cruising, carving en slalom.

Kicktail Longboard

Deze longboards lijken in de basis veel op Pintail Longboards, het verschil is echter dat de kicktail voorzien is van een bredere tail. Door druk te zetten op de ‘tail’ kun je de voorkant van het longboard liften waardoor je makkelijk tegen obstakels op kunt springen “hoppen” Het kicktail longboard is uitermate geschikt voor freestyle tricks. De trucks van een Kicktail zijn topmount, of wel aan de onderzijde van het board gemonteerd waardoor hij zeer goed te besturen is. Dankzij deze controle is een kicktail uitermate geschikt voor cruising, carving, en freestyle longboarding.

Drop Down Longboard

Deze longboards hebben een gebogen deck shape waardoor er een wisselend dek hoogte ontstaat. Ter hoogte van de trucks en de wielen is het hoger dan in het midden van het deck. Dit maakt dat een drop down longboard zeer stabiel is. Drop Down boards zijn uitermate geschikt voor speed boarding en longdistance boarding.

Drop Through Longboard

Bij drop through longboards ligt het dek relatief dicht bij de grond. Dit kan worden gerealiseerd door de drop through truck montage, dit houdt in dat de trucks door het dek heen zijn geplaatst en aan de bovenzijde zijn vastgezet. Doordat het dek laag ligt maakt dit dat een drop through board erg stabiel is en dat het steppen extra makkelijk is.

Double Dropped Longboard

Dit is een combinatie tussen een Drop Through en een Drop Down Longboard, de trucks zijn door het dek heen gemonteerd, en het dek loopt gebogen naar beneden af. Hierdoor krijg je veel stabiliteit, deze boards zijn vaak stiff en voorzien van een concave. Dit geeft veel controle. Deze Double Dropped Boards worden veel gebruikt voor speed, downhill en freerides.

Double Kick Longboard

Deze Longboards zijn voorzien van twee kicks. 1 achter de achterwielen en 1 voor de voorwielen. Vaak zijn beiden kicks gelijk aan elkaar en is de board shape volledig symetrisch. Dit longboard is door de aanwezigheid van twee kicks aan weerszijden te liften. Ze zijn zeer geschikt voor freestyle werk.

Top-Mount Downhill Longboard

Bij Topmount Downhill longboards zijn de trucks altijd aan de onderzijde van het deck gemonteerd. Deze montage methode maakt de longboard constructie vaak extra sterk. Deze longboards kenmerken zich door stijfheid en de aanwezigheid van veel concave. Dit zorgt voor veel grip. Hierdoor heb je maximale grip in een afdaling. Deze longboards zijn uitermate geschikt voor downhill en freeride boarden.

Top Mount Cutout Longboard

Deze Top Mount Cutout longboards lijken sterk op Drop Through Longboards. Het deck van een top mount cutout board loopt voor de wielen sterk naar binnen, deze shape zorgt ervoor dat de wielen vrij kunnen bewegen. Doordat de trucks topmount zijn gemonteerd staat het deck relatief hoog, hierdoor is dit longboard makkelijk te controleren en te besturen.

Mini Cruiser Longboards

Deze mini boards zijn een stuk kleiner dan de meeste andere longboards. Mini Cruisers zijn vaak rond de 22”-36” lang. Door het compact formaat zijn ze zeer wendbaar en gemakkelijk mee te nemen.

Retro Plastic Cruiser

Dit zijn kunststof cruisers die erg populair zijn vanwege hun supersterke en vaak bijzonder vormgegeven decks. Dankzij hun licht gewicht en gemonteerde high end onderdelen zijn ze zeer populair en veelzijdig.

Pool Board

Deze longboards zijn voorzien van een kicktail en een small nose. Hiermee is de voor en achterzijde van een poolboard te liften. De shape is vaak oldskool en lijkt erg op de oorspronkelijke poolboards die werden gebruikt om in lege zwembaden te boarden. Tegenwoordig worden deze Longboards nog steeds gebruikt in lege zwembaden en bowls.