Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Kindertablets

Kindertablets

Kindertablets

Waarom kiezen voor een kindertablet?

Kleine kinderen zijn slim en leren snel. Kinderen weten in een huis vol mobiele devicers hoe ze deze moeten ontgrendelen. Dit heeft uiteraard voor en nadelen.

De nadelen van een normale tablet voor kinderen.

Een tablet is een gemakkelijke manier om een peuter of kleuter bezig te houden maar niet altijd de meest verstandige. Doordat ze vlug zijn in het uitvinden van hoe een apparaat werkt zou het maar zo kunnen zijn dat ze op Youtube terecht komen en filmpjes zien die niet voor hun ogen bestemd zijn. Maar ook zou het maar zo kunnen dat ze per ongeluk op je bankieren app terecht komen met alle gevolgen van dien.

De voordelen van een kindertablet.

Een kindertablet is een super idee om je kind mee te laten liften op de digitale vooruitgang. Een voorbeeld is de Edutab van Overmax, dit is een ontwerp speciaal voor kinderen daarnaast heeft deze kindertablet een aantal educatieve eigenschappen.

Veiligheid.

Internet is een gevaarlijke omgeving voor kinderen vandaar dat kindertablets zijn uitgerust met ouderlijk toezicht. Op deze manier kunnen ouders het zoekgedrag van hun kinderen beheren en controleren.

Controle.

Een van de nadelen van de normale tablet voor kinderen is dat zowel de ouders als het kind vaak niet weten hoe lang ze al op de devicer actief zijn. Een tablet met een in te stellen tijdslimiet zou hiervoor een uitkomst zijn.

Stevigheid.

Kindertablets zijn vaak steviger dan normale tablets. Ze breken stukken minder snel wanneer ze vallen.

Gecontroleerde educatie en ontwikkeling.

De eigenschappen van een kindertablet bij elkaar maken dat een kind op een veilige manier het internet kan ontdekken, dingen kan bekijken, beluisteren of spelen, zonder bloot gesteld te worden aan de soms grote gevaren die internet met zich mee kan brengen.