Hello, can we help you ?

Filter By

Price

Price

  • €150.00 - €480.00

There are 6 products.

List of products by brand

Showing 1-6 of 6 item(s)

Active filters

Crosstrainers

Crosstrainen voor de sporter die van afwisseling houdt

Crosstrainers

Een crosstrainer is vaak bezet in de sportschool, dit komt doordat dit een zeer effectief apparaat is waar men erg graag op traint. Waarom is de crosstrainer nou zo populair en zou je hem graag thuis willen hebben zetten wij hieronder voor je op een rijtje.

·         Crosstrainen heeft minder negatieve effecten op gewrichten, pezen en botten doordat er geen sprake is van wrijving met oppervlak; Slijtage en blessures worden dus voorkomen. De ene persoon is blessure gevoeliger dan de andere. Een crosstrainer is dus een uitermate goede machine voor mensen die zeer blessure gevoelig zijn maar toch cardio willen trainen.

·         Een crosstrainer is in te stellen door middel van verschillende weerstanden en programma’s Je kunt kiezen voor conditietraining  maar ook kiezen voor programma’s die volledig gericht zijn op vetverbranding en afvallen. Vetverbranding gaat altijd langer door dan je cardio tijd, dus dit is een absolute aanrader voor mensen die een paar kilo willen verliezen.

·         Op een crosstrainer verbruik je meer calorieën dan op een fiets. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe intens je traint met de crosstrainer maar dat geld in principe voor alle sportactiviteiten. Hoe intensiever, hoe meer calorieën je verbrand. Door training op een crosstrainer verbrand je gemiddeld 8 tot 12 calorieën per minuut.

·         Crosstrainen is een workout voor je hele lichaam. De crosstrainer is namelijk voorzien van twee handgrepen. Je traint doordat je deze naar je toetrekt zowel je benen als je bovenlichaam. Daarnaast kun je door afwisseling ook trainen op je balans. Door het loslaten van de handgrepen moet je lichaam zelf moeite doen om overeind te blijven.

·         Door middel van crosstrainen werk je aan de spiergroei en versteviging in je onderbenen. Door de circulerende beweging train je je beenspieren op een effectieve manier.

·         Crosstrainen werkt als goede training bij rugklachten. Wanneer je de crosstrainer gebruikt met weinig weerstand kun je erg goed je stabiliteit trainen of te wel je rugspieren versterken. Raadpleeg uiteraard wel vooraf een fysiotherapeut of je arts.

·         Je beweegt op een comfortabele snelheid. Doordat trainen op een crosstrainen op gevoel gaat is het een comfortabele manier van cardio training. Je traint op een snelheid die voor jou goed aanvoelt, echter is het natuurlijk ook erg leuk om je doelen te verleggen en soms uit je comfort-zone te stappen.

·         Veilig te gebruiken. De crosstrainer is een veilig apparaat wat door alle leeftijden en op alle intensiteit niveau’s te gebruiken is. Wanneer jij je training stopt, doet het apparaat dit namelijk ook. De snelheid van de machine wordt bepaald door jou snelheid van bewegen. Naast al deze voordelen kunnen we ook stellen dat dit een erg stil cardio apparaat is. Een apparaat wat dus echt is aan te raden wanneer je in een wat gehorige woonruimte woont.

Punten van aandacht bij het aankopen van een crosstrainer:

·         Een goede kwaliteit crosstrainer zal te allen tijde zijn voorzien van een kwaliteitsmerk (ISO)

·         Remmen die elektromagnetisch zijn, zijn het meest duurzaam

·         CE gekenmerkte crosstrainers zijn hoogwaardige crosstrainers

·         Garantietermijn is belangrijk, goede merken houden enkele jaren aan als het gaat om garantie.

·         Thuistrainers dragen gewicht tot 120 kg, zwaardere gewichten tot bijvoorbeeld 150 kg hebben vaak een ander soort crosstrainer nodig, vaak zijn deze ook een fractie duurder.

·         Stabiliteit van de trainer is erg belangrijk, de crosstrainer mag niet wiebelen.

Overmania is exclusief dealer van Sport-Plus machines, zeer hoogwaardig in kwaliteit en zeer prijsgunstig. Voor iedere sporter en voor ieder doel heeft Overmania wel een machine in haar assortiment, mocht er onverhoopt een artikel of machine niet in ons assortiment aanwezig zijn neem dan gerust contact met ons op, mogelijk kunnen wij toch een machine leveren die volledig aan jou wensen gaat voldoen.