There is 1 product.

List of products by brand

Showing 1-1 of 1 item(s)

Active filters

Roeien

Roeien

Roeien is een van de minst beoefende cardiotraining op de sportschool. Echter is het erg jammer dat nog niet geheel wordt ingezien hoe effectief een roeitraining wel niet kan zijn!

Door middel van een roeitraining ben je bezig met een echte total body work out die een positief effect heeft op uithoudingvermogen, maar ook op het verbeteren van je lichaams ‘shape’ Roeien is namelijk een ultieme combinatie van cardiotraining maar ook van krachttraining.

De roeitechniek is heel erg belangrijk, de haal is namelijk in 4 fases te knippen. Catch, Drive, Finish en Recovery. Wanneer alle fases op de juiste manier worden uitgevoerd train je tot wel 80% van je spieren.

1.       Been en bilspieren; wanneer de roeihaal word ingezet gebruik je bij de afzet je kuit, bil en bovenbeenspieren. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op je hamstrings en scheenbenen.

2.       Door het trekken aan de handvaten en de riem gebruik je je schouder en rug spieren. Let op dat je je haal op de juiste manier uitvoert want een gebogen rug levert al gauw overbelasting op.

3.       Bij het afmaken van de beweging ligt de focus op je armspieren. Je biceps en triceps worden aangespannen om jezelf naar achteren te lanceren als het ware.

4.       Wanneer je op de juiste manier je roeitraining volbrengt zal je ook optimaal gebruik maken van je buikspieren. Je buikspieren zullen ervoor zorgen dat wanneer je terugkomt in je startpositie dat je in balans blijft en geen snelheid verliest.

Je kunt meer uit je roeitraining halen wanneer je de beschikking hebt over de juiste apparatuur en dat je duidelijk hebt wat je doelen zijn. Wanneer je een juiste techniek hebt tijdens het roeien moet je niet verwachten een bodybuilder te worden maar een mooie shape en een goed uithoudingsvermogen is altijd haalbaar. En dat alles in een korte explosieve tijd. Wat duidelijk moet zijn voor dat je een roeimachine aanschaft is dat je het meest effectief kunt trainen op wattage en hartzones. Overmania biedt diverse roeimachines voor mensen met een homegym, of voor mensen die graag in korte tijd hun uithoudingsvermogen en shape willen verbeteren.