Laat een bericht achter


Op dit moment zijn we offline. Je kan ons wel een bericht sturen.

Laat een bericht achter

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Gaming Muis

Gaming Muis

Een game muis aanschaffen komt misschien in eerste instantie wat overbodig over, maar met een goede muis kun je je game prestaties aanzienlijk verbeteren. Een gaming muis is namelijk vele malen preciezer en sneller dan een normale muis. Een gaming muis heeft ook voorprogrammeermogelijkheden, daarnaast is hij makkelijk in te stellen naar de vorm van je hand, en tevens het gewicht.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een game muis:

·         DPI / CPI (Dots of Counts per inch); de DPI geeft de maximale snelheid van je muis aan, wat niet inhoud dat de hoogste DPI automatisch het beste is voor jou area. Wanneer je muis 1” over je muismat beweegt dan is dat het getal voor het aantal DPI en de hoeveelheid pixels die jou muis aflegt in jou scherm. In geval van een groot scherm met een hoge resolutie, dan heeft je game muis dus minder DPI nodig om snel te kunnen bewegen in jou scherm. Een game muis zit rond 3000 DPI wat voor het meeste gebruik ruim voldoende is.

·         Hoeveel programmeerbare knoppen; afhankelijk van het soort game wat je speelt is het handig om een grotere hoeveelheid in te stellen knoppen te hebben op de muis. In een simpele shooter heb je minder knoppen nodig dan de tientallen die je nodig hebt in een MMO. (Massively Multiplayer online game)

·         Optische of laser sensor; een optische of laser sensor op de muis maakt niet echt een heel groot verschil, echter heeft een laser muis een klein voordeel qua surface tracking. Ofwel deze zou ook werken op een glazen tafel. Er zijn muizen die als gadget beide sensoren hebben.

·         Draadloos of een draad muis; Uiteraard heeft een draadloze muis als voordeel dat je nooit een tekort aan draad hebt, echter kan er een “lag” optreden in je verbinding waardoor er een vertraging ontstaat in je game. Ook zijn er muizen die een afkoppelbare draad hebben.

·         Algehele bouw; te onderscheiden zijn bij game muizen de palm grip, de claw grip, en fingertip grip, allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Bij de palm grip ligtde muis tegen je hele palm aan en gebruik je je hele vinger om te klikken, in dit geval wil je dat de muis een optimale grote heeft ten opzichte van je hand. Een fingertip grip is aan te raden bij games waarbij je snel moet zijn als bijvoorbeeld shooters, door deze grip ben je sneller. De palm grip ligt tussen beiden in en is vaak verstelbaar.

·         Rechts of links handig; muizen voor linkshandigen zijn moeilijker verkrijgbaar omdat muizen in principe altijd rechtshandig zijn. Echter zijn er wel veel muizen die twee handig te besturen zijn.

·         Gewicht; een lichte muis heeft als voordeel dat je hem sneller kan bewegen dan de zwaardere muizen. Maar met een zwaardere muis heb je meer feedback van je muisbewegingen waardoor je hem preciezer kunt bewegen. Een afweging om te maken.

·         Prijs en reviews; de prijs is natuurlijk niet altijd alles zeggend. Kijk daarom rond in alle prijssegmenten en bekijk reviews op fora om aan een muis te kunnen komen die aan jou wensen voldoet.